Valentin Iulian Ciobanu

Mă numesc Valentin-Iulian Ciobanu și am 52 de ani. Sunt bucureștean, căsătorit. Soția este economist și am o fiică de 22 de ani, absolventa a Universității București, FJSC.
Sunt inginer, am terminat UPB in 1992, specialitatea motoare, șef de promoție. Am fost acceptat in departamentul de Cercetare al RAR, ajungând în mai puțin de 4 ani coordonatorul studiilor de poluare și impact al autovehiculelor rutiere. Apoi am înființat si condus rețeaua de inspecție tehnică auto in România sub franciza RAR. Am realizat o fabrica pentru producerea materialelor ecologice de marcaj rutier, pe baza unor tehnologii noi și rețete proprii de materiale.
In paralel, am colaborat cu cele mai importante firme de proiectare de drum pentru elaborarea proiectelor de semnalizare rutieră și am fost membru în comisiile ASRO de modificare a standardelor de semnalizare rutieră.

Mi-am depus candidatura pentru poziție de consilier CGMB pentru că îmi doresc sa contribui cu toate cunoștințele si energia mea pentru creșterea mobilității reale si reducerea numărului de decese si accidente rutiere in București.
Sunt președinte al unui ONG pentru promovarea motociclismului responsabil în România, asociație numita motoADN. Această asociație este membru al Federației Europene a Asociațiilor de Motociclism Europene (FEMA) și prin intermediul ei am extins programele "Rabla" și "Rabla Plus" pentru motociclete și scutere.

Lucrând atât în instituții guvernamentale, cât și în companii multinaționale și companii private din România, am acumulat experiența pentru a contribui la reorganizarea modelului de mobilitate în zona urbană și reconfigurarea infrastructurii rutiere pentru a asigura accesul tuturor categoriilor de participanți la trafic: pietoni, utilizatori de vehicule alternative, transport public, autovehicule de transport marfă și autoturisme.