Mihail Munteanu

Sunt architect născut și crescut în București, fericit alături de partenera mea de peste 11 ani și mândru tată al unui puști de 9 ani.

La 19 ani am reușit să câștig o bursă de merit pentru a studia arhitectura în străinătate. Deși am studiat în Elveția, am decis acum 15 ani să mă întorc în țară pentru a profesa. Trecuseră doar 12 ani de la Revoluție și piața de arhitectură și de construcții în România era la început. Consideram atunci că ar fi interesant să fac parte și să îmi aduc contribuția la dezvoltarea unei piețe de arhitectură tinere. Din păcate, evoluția țării și a breslei nu a fost cea pe care mi-am imaginat-o, iar poziția și imaginea arhitecților în societate astăzi nu este una onorantă.

În 2017, după ce mi-am sărbătorit ziua de naștere în Piața Victoriei cu cele câteva zeci de mii de oameni care protestau împotriva faimoasei Ordonanțe 13, am decis să mă implic mai activ în societate. Întâi în activități civice – de protest, profesionale – am candidat și câștigat un loc in Consiliul Național al Ordinului Arhitecților din România și ulterior politice.

Am participat ca delegat la Referendumul pentru Familie și la alegerile europarlamentare din 26 mai și am luat parte la activități politice și electorale. Cred că experiența mea profesională mă poate ajuta ca în poziția de consilier la CGMB să pot participa cu idei și proiecte de care să beneficieze cetățenii Bucureștiului.