Laura-Mihaela Irimiea

Numele meu este Laura-Mihaela Irimiea, am 32 de ani, m-am născut și am crescut în sectorul 1, iar în prezent lucrez și îmi cresc copiii tot aici. Predau Educație socială (cultură civică) în sectorul 1 și tocmai am finalizat al doilea program de master: Politicile egalității de șanse, în cadrul Facultății de Științe Politice.

Am realizat sesizări și propuneri către autorități prin care am determinat îmbunătățiri în proximitatea casei, de exemplu, creșterea vizibilității în cazul unor curbe, amplasarea unor limitatoare de viteză, a unor stâlpi pentru a proteja trotuarul, renovarea părculețului, însă, pentru efecte de amploare este necesară o coeziune a societății civile care să susțină propunerile pentru a ajunge pe agenda formală a guvernanților, iar asta mă determină să susțin și să dezvolt consultarea cetățenească în cadrul Consiliului General al Municipiului București.

Experiența profesională mă recomandă pentru a face parte din Consiliul General al Municipiului București, pentru a da prioritate acelor aspecte ce țin de infrastructura școlară (incluzând creșele, grădinițele, școli de masă, școli speciale), privind atât educația formală, cât și programele de educație non-formală (desfășurată în centre culturale, comunitare), accentuând siguranța elevilor în spațiul public și asigurarea șanselor categoriilor vulnerabile spre a beneficia de educație pe parcursul întregii vieți. Doresc să inițiez și să susțin proiecte ce oferă adolescenților contexte axate pe creativitate și socializare, pentru a reduce abandonul școlar și propagarea viciilor în rândul lor, promovând accesul la programe de voluntariat. Sunt expert in egalitate de șanse și mă lupt pentru asigurarea dreptului la libertate de mișcare al persoanelor care se deplasează în scaun cu rotile sau a cărucioarelor pentru copii, și proiectele ce încurajează utilizarea mijloacelor alternative de transport.